Jonge Duivels stunten tegen Engeland

Tomas Taecke
| 29 reacties

Onze nationale beloften hebben gisteren tegen alle verwachtingen in Engeland verslagen (2-1). Daardoor blijven ze in de running voor het EK 2013 in Israël.

België kwam nochtans vroeg op achterstand tegen de leider in de poule Engeland. Martin Kelly opende na 14 minuten namens de bezoekers de score. De Jonge Duivels knokten zich opnieuw in de wedstrijd: Jens Naessens bracht België langzij in de 72ste minuut.

In de slotfase bracht Brescia-speler El Kaddouri het Tondreau-stadion van Bergen in vervoering. Een schot op de paal van Badibanga werd in de herneming door de aanvaller tegen de touwen gejaagd (2-1).

Met deze zege komt België op de tweede plaats in de poule met acht punten. De Jonge Duivels tellen één punt meer dan Noorwegen, waarmee onze beloften vorige donderdag de punten deelden. Groepsleider Engeland telt 12 punten.

De groepswinnaars kwalificeren zich samen met de vier beste tweedes voor het EK 2013, dat plaatsvindt in Israël.