Reactie Booy: "Wissels waren beslissend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Booy: "Wissels waren beslissend"
Foto: © SC

Foeke Booy was erg tevreden met het bereiken van de finale van de Beker van België. De oefenmeester denkt ook dat het een boost kan geven voor play-off III, nog steeds de prioriteit voor Cercle Brugge.

Sander De Graeve in Brugge

"Ik zit met m'n hoofd al bij Beerschot", aldus Foeke Booy. "We hebben onze training van morgen en vrijdag al aangepast. Door die verlengingen ligt iedereen ook later in bed. Ik had de klus liever in 90 minuten geklaard."

"Het is fantastisch dat we naar Brussel gaan. Het toont opnieuw dat we te laag gerangschikt staan in de competitie. Het verschil tussen waar we staan in de Beker en in de competitie is immens groot. Dit toont ook dat de spelers er moeten blijven voor gaan."

Het wordt de vierde bekerfinale voor Booy als coach. "Één als assistent en vier als hoofdcoach. We verloren er eentje van Ajax door een buitenspeldoelpunt van Zlatan Ibrahimovic, daar heeft hij een handje van." Met Utrecht won de coach twee KNVB bekers.

"De wissels maakten vanavond het verschil. Na de 0-1 van Uchebo trokken we ook de wedstrijd naar ons toe. In de eerste helft maakten we veel te weinig gebruik van de ruimtes die Kortrijk, dat moest aanvallen, open liet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws