Top&Flop Ruytinx en het kerstfeestje van Club Brugge

Ruytinx en het kerstfeestje van Club Brugge
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Bjorn Ruytinx

Krijg het maar eens op je boterham: vlak voor je uit schorsing komt en voor het eerst opnieuw kan meespelen, krijg je een burgerlijke rechtszaak aan je broek. Dan kan je maar een ding doen: antwoorden op het veld.

En zo geschiedde: Ruytinx maakte er twee en maakte zo komaf met de kritiek aan zijn adres. El Toro was de held van Den Dreef, ook al hield hij zich opvallend rustig. Alweer veel bijgeleerd en een glansprestatie afgeleverd: je zou voor minder trots zijn op je poulain. 

Droomdebuten in de Jupiler Pro League

In de kerstperiode kregen nogal wat youngsters een kans. En ze deden het allemaal opvallend goed. We onthouden vooral de eerste basisplaatsen van El Messaoudi en Ansah.

Die laatste wist zelfs meteen te scoren en zo Lokeren op weg te zetten naar een nieuwe overwinning en play-off I. Spitsen genoeg daar op Daknam, zo blijkt.

Standard zorgt voor champagne

Hoe kan je met een knaller het voetbaljaar uitswingen? Door geweldig voetbal op de mat te brengen. En zo geschiedde: Standard walste over Kortrijk en swingde als een tiet.

Het voetbal was bijwijlen prachtig: tempo, duelkracht en technisch verfijnd. Met daarenboven voorin nog een koppel ijskoude targetspitsen: Batshuayi zit aan veertien rozen, Ezekiel heeft ook de vorm terug te pakken.

FLOP

Kerstfeestje in Jan Breydel

Het kerstfeestje in Jan Breydel ging door. Na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren gingen de lichten uit om de spelers te eren. Pikant detail: Club Brugge had net met 1-2 verloren van Waasland-Beveren.

En dus keerden de fans zich af: de spelers van de bezoekers kregen een applaus, de eigen spelers vooral boegeroep. Het feest was voor de wedstrijd al begonnen en dus kon er niet meer worden geweken, maar het kreeg zo wel een pijnlijke touch.

Kerstcadeautjes in Kortrijk

De verdediging van KV Kortrijk stond niet echt als een huis. Het understatement van de week na de pandoering tegen Standard (1-5). Na een tiental minuten stond de thuisploeg al op een dubbele voorsprong, ook de rest van de wedstrijd was het te vaak al te makkelijk voor de bezoekers om door de boter heen te snijden.

Ook Hein Vanhaezebrouck - die uit noodzaak de pionnen toch wat vreemd had neergezet - was niet te spreken na de wedstrijd: "We hebben de kerstcadeautjes open en bloot onder de kerstboom gezet", aldus de coach van KVK.

Kerstvakantie van een maand in Genk

Als je 3 op 18 weet te scoren als topclub in België en er is nog een wedstrijd voor de winterstop, dan moet je gewoon proberen knallen. Het gevoel daarna te kunnen genieten van een deugddoende vakantie kan in zo'n geval helpen om je over de streep te trekken.

Bij Racing Genk niets daarvan, daar leek de kerstvakantie al een tijdje te zijn begonnen. En zo is het verdict nu een 3 op 21, waardoor de Limburgers nu pas zesde staan en van geluk mogen spreken dat Kortrijk, Gent en Cercle Brugge verloren, om niet stilaan te moeten vrezen voor een stek in play-off I. Nu een deugddoende vakantie nemen en dan weer vol aan de bak, dat moet wel het devies zijn in Genk.

Ongeluksvogel van de week: Mujangi Bia

Enige domper op de overwinning van Standard in Kortrijk was het uitvallen van Mujangi Bia. Hij tastte meteen naar de dij en leek duidelijk pijn te hebben. Ook na de wedstrijd mankte hij nog ostentatief richting bus. Hopelijk valt de schade mee en wordt het geen vakantie in mineur voor de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties