Interview Foeke Booy over veranderde Nederlandse competitie

Tamara Vereecken
| 2 reacties
Foeke Booy over veranderde Nederlandse competitie
Foto: © SC

Gisteren kon u al deel I lezen van het interview dat Voetbalkrant.com had met Foeke Booy. We publiceerden dan het gesprek over de mooie eerste seizoenshelft bij GA Eagles. Vandaag gaan we in op wat hij zei over de Nederlandse competitie.

Want het systeem bij onze Noorderburen is toch anders dan wat we in België kennen. Zo is er in Nederland bijvoorbeeld geen kerstvoetbal. De spelers zijn dus vier volle weken competitievrij. Tijd voor vakantie dus want ook Booy trok op skiverlof naar Oostenrijk. Maar er zijn nog meer voordelen aan het Nederlandse systeem dan vakantie met de familie.

Foeke Booy, welk systeem heeft uw voorkeur: lange winterstop of kerstvoetbal?
“Ik vind het wel goed dat er even een rustpauze ingelast wordt en dat we niet continu doorgaan. Het seizoen is altijd al lang genoeg, voor de geest en de fysiek is het absoluut goed om even helemaal weg te zijn. Het is niet overal zo maar als je me vraagt wat mijn voorkeur heeft, dan toch dit systeem in Nederland.”

Mogen we zeggen dat het dit jaar een beetje een vreemde competitie is in Nederland?
“De competitie in Nederland is wel wat veranderd, ja. Je ziet toch dat veel topspelers vertrekken naar het buitenland en de financiële middelen om dat op te vangen zijn niet toereikend om dezelfde kwaliteit weer binnen te halen. Dat betekent dat heel veel teams jonge spelers aantrekken of deze laten doorstromen. Het resultaat is wel dat veel clubs grillig zijn in hun prestaties, wat inherent is aan vele jonge spelers die nog niet constant hun beste niveau op de mat kunnen brengen.” 

En dat vertaalt zich in een niet alledaagse rangschikking, waarbij bijvoorbeeld PSV achtste staat?
“Dat zie je inderdaad op alle fronten. Dat gegeven maakt ook dat de verschillen zowel naar onder als naar boven heel klein zijn. Er is nu sinds de winterstop een afgescheiden top vier, kunnen we wel zeggen. Maar daaronder zit een hele groep waar alles dicht bij mekaar zit.”

Het wordt dus sowieso nog een interessant competitievervolg over de grens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties