Hasi zag Anderlecht met twee gezichten: "Eerste helft niet goed, tweede helft fantastisch"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Hasi zag Anderlecht met twee gezichten: "Eerste helft niet goed, tweede helft fantastisch"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht sprokkelde drie ontzettend belangrijke punten in de titelrace, maar Besnik Hasi laat zich nog steeds niet verleiden tot straffe uitspraken. "Twee keer winnen en we zijn kampioen, maar zover zijn we nog lang niet."

Paars-wit haalde het dan wel vrij eenvoudig met 4-0 van de collega’s uit Genk, toch was Hasi ook nu scherp voor zijn team. “Van de tweede helft heb ik genoten. Maar van de eerste helft niet. We waren niet scherp in de duels en lieten Genk veel te veel komen.”

“Maar we scoorden op het juiste moment, ook al speelden we niet zo goed voor de rust. Na de rust was het fantastisch. We zetten goed druk naar voren en bovendien moest Genk ook risico’s gaan nemen.”

“Gallery play? Respect blijven tonen, ook als het goed gaat”

In de slotfase haalden enkele spelers, waaronder ook Anthony Vanden Borre, hun trukendoos boven. “Daar ben ik dan weer niet tevreden mee”, aldus Hasi. “Die jongens voelen zich goed in hun vel. Maar zelfs als het goed gaat, moet je respect blijven tonen ten opzichte van de tegenstander.”

Ferrera sakkert: "We geven zo makkelijk doelpunten weg"

De collega van Hasi, Emilio Ferrera, baalde na afloop als een stekker. “4-0… Dat zijn hele zware cijfers. We waren op sommige momenten de evenknie van Anderlecht, zeker in de eerste helft. De organisatie zat snor, we hadden balbezit en speelden ook enkele kansen bij elkaar.”

“Maar we slikken veel te makkelijk doelpunten. De tegenstander kan gewoon wachten op een foutje van ons om dat af te straffen”, sakkert de Belgisch-Spaanse oefenmeester. “Maar nogmaals, ik vond ons zeker niet slecht, al is dat moeilijk om te zeggen met zo een eindstand op het scorebord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties