Eersteklassers oefenen: Club Brugge en Gent gelijk, Anderlecht wint en Genk verliest

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eersteklassers zitten in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Heel wat van hen werken vandaag oefenpartijen af. Een overzicht.

Westerlo - Club Brugge 1-1

Gounongbe zette de thuisploeg snel op voorsprong en leek zo op weg naar een stunt tegen Club Brugge, waar Davy De fauw centraal achterin werd uitgespeeld. Timmy Simons zette de bordjes alsnog in evenwicht.

Knokke - Anderlecht 1-4

Acheampong, Cyriac, Vico en Wigor waren de goalgetters van dienst voor Anderlecht, dat zo al bij al vlot won van Knokke.

CSKA Sofia - AA Gent 1-1

AA Gent van zijn kant kon niet winnen. Het kwam via Gershon dan wel op voorsprong tegen de Bulgaren, maar via Silva gingen de bordjes toch nog in evenwicht.

Genk - Lommel 1-2

Racing Genk verloor zelfs van Lommel United. Trossard zette de bezoekers op voorsprong, Zarandia maakte nog voor rust 1-1 en in de slotfase was het alsnog Lommel United dat de volle buit pakte.

KSV Oudenaarde - Zulte Waregem 1-6

Zulte Waregem kwam verrassend op achterstand, maar zette al snel de puntjes op de i. Bongonda, Benteke, Matuku, Duplus (2) en Caceres zorgden voor de 1-6 eindstand. Coach Dury bracht in de tweede helft 11 nieuwe namen op de grasmat.

Eernegem - Oostende 1-2

Oostende won nipt op het veld van Eernegem. Voor de kustboys scoorden Berrier en Blazevic.

Rupel Boom - KV Mechelen 0-3

KV Mechelen nam vlot de maat van Rupel Boom dankzij twee goals van Adesanya en één van Matthys.

ASV Geel - Lierse 0-2

Ook Lierse wist haar oefenpot te winnen, met 0-2 bij Geel.

Differdange - Charleroi 0-2
Tongeren - Standard 1-7
Deinze - Cercle Brugge 3-4