Opgelet Rode Duivels: hier schuilt het gevaar bij de Verenigde Staten

De Rode Duivels nemen het dinsdag op tegen de Verenigde Staten. We ontlopen kleppers van het kaliber Duitsland en Portugal, maar waar schuilt het gevaar nu bij de Amerikanen? Voetbalkrant.com ging het voor u na.

Timothy Collard in Salvador

Clint Dempsey

Bij de VS lopen er met Clint Dempsey, Michael Bradley en Jermaine Jones wel enkele bekende spelers rond, maar de troepen van Jürgen Klinsmann hechten veel en veel meer waarde aan het teambelang dan aan het individu.

Dempsey is dé man bij uitstek die het verschil kan maken voor Team USA. De voormalige aanvaller van Tottenham Hotspur lukte dit seizoen acht doelpunten in negen wedstrijden voor de Seattle Sounders, terwijl zijn teller op dit WK op twee staat na drie wedstrijden.

Weerbaarheid

Voorts slaagden de Amerikanen er ook al tot twee keer toe in om terug te knokken na een achterstand. Tegen Ghana, dat voor een late gelijkmaker zorgde, zorgde Brooks alsnog voor een 1-2-zege enkele minuten voor tijd.

Ook tegen Portugal toonden de troepen van Klinsmann weerbaarheid. Na vijf minuten opende Nani de score, maar in de tweede helft brachten Jones en Dempsey de VS op voorsprong. Varela zorgde in blessuretijd wel nog voor een opdoffer door de 2-2 tegen de touwen te prikken.

Betrouwbare doelman

Tot slot kunnen de VS ook een beroep doen op een betrouwbare doelman. Met Tim Howard staat er iemand met tonnen ervaring in doel, die Romelu Lukaku, Kevin Mirallas en Marouane Fellaini kent van bij Everton.

Benieuwd of de doelman die inside information in zijn voordeel kan laten uitdraaien of onze Rode Duivels net kunnen profiteren van de informatie waarover ze beschikken. Morgen rond middernacht hebben we antwoord op die vraag.