Franse pers onder de indruk: "Gent heeft Lyon tot het uiterste gedwongen"

Franse pers onder de indruk: "Gent heeft Lyon tot het uiterste gedwongen"
Foto: © Photonews

De Franse kranten zagen gisteren een ondermaats Lyon, maar de journalisten hadden ook respect voor wat AA Gent op de mat legde. Bij hun CL-debuut veroverden die nogal wat harten.

"De Buffalo's hadden duidelijk de goesting van een kind dat werd uitgenodigd aan de tafel der volwassenen", schrijft Le Monde. "Vanhaezebrouck speelde met vier achterin en verraste daarmee Hubert Fournier. Op de counter had Lyon heel wat problemen met de Belgen. Zelfs na de uitsluiting van Dejaegere ging Gent niet voorzichtiger spelen."

L'Equipe had dan ook weer kritiek voor Lyon, maar vooral lof voor Gent. "Gent heeft Lyon tot het uiterste gedwongen", schrijft de grootste sportkrant van Frankrijk. "Na de rode kaart voor Dejaegere was het uit met de Gentse dominantie. Hun aanvallen waren minder krachtig. Maar op een moment dat we het niet meer verwacht hadden, sloeg Milicevic toe."

Eén man in het bijzonder kreeg nog wat bloemetjes. "Depoitre bleek de hele wedstrijd een gesel voor de bezoekende verdediging. Hij hield de bal goed bij en was erg actief: een schot op de lat, een afgekeurde goal en een knappe assist op Neto die slecht werd afgewerkt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties