Engelse pers zag een sterk City dat leider Kompany broodnodig heeft vanachter

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 2 reacties
Engelse pers zag een sterk City dat leider Kompany broodnodig heeft vanachter
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City won woensdag met 1-3 op het veld van Dinamo Kiev. De mannen van Pellegrini hebben zo een goede optie om voor het eerst ooit de kwartfinale te bereiken van de Champions League. De Engelse pers zag dat het goed was en dat voor Kompany een sleutelrol was weggelegd.

The Daily Mail zag dat Manchester City de wedstrijd controleerde in Kiev en een goeie uitgangspositie veroverde dankzij goals van Agüero, Silva en Yaya Touré. Zij zagen ook dat de verdediging Vincent Kompany nodig heeft achterin. "Als City ver wil geraken in het tornooi, is de aanwezigheid van Kompany levensbelangrijk. Sinds zijn terugkeer staat de defensie er terug."

Ook the Telegraph weet dat de Citizens een goeie optie op de historische kwalificatie voor de kwartfinale namen, want dat zou voor de eerste keer lukken sinds hun bestaan. "Kompany zijn terugkeer is opmerkelijk. De Belgische international is de onvervangbare leider achterin bij City. Hij heeft in totaal zo'n 3 maanden van het seizoen gemist en die afwezigheid was voelbaar", aldus de Engelse krant.

De aanwezigheid van Kompany is levensbelangrijk - The Daily Mail

De BBC meldt dat Manchester City een sterke wedstrijd speelde tegen Dinamo Kiev, vooral in de eerste helft. "Kompany, pas de tweede match na zijn blessure, gaf City een zekere indruk vanachter. Zeker wanneer de thuisploeg dreigender werd in de tweede periode", zeggen zij over onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties