In de kijker: VK Egem zorgt voor primeur in België

Dames VK Egem mag naar eerste nationale. Het pakte de titel in tweede klasse met een ruime voorsprong. Volgend seizoen gaat het uitpakken met een primeur voor België: de DashTag.

Egem speelt volgend seizoen opnieuw in eerste nationale, na de titel in tweede klasse. De club die in 1985 opgericht werd en lange tijd de Maradona's werden genoemd beleefden hun grootste successen in het begin van de jaren '90, met een titel in tweede klasse in 1992 en een plek in de halve finales van de Beker van België.

De club kon zich tot 1998 op het hoogste niveau handhaven en zakte daarna terug wat weg in het nationale voetbal. Nu wordt alvast de stap naar het tweede niveau opnieuw gezet.

Dash Tag

Opmerkelijk: de club zal vanaf volgend seizoen als enige Belgische team - samen met enkele Nederlandse - een samenwerking aangaan met DashTag. "Dat is een chip die het aantal gelopen kilometers en de snelheid meet, alsook een heat map voor statistieken. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden."

"DashTag wil het laagdrempeliger maken en de Strava van het voetbal worden qua insteek", kregen we als extra duiding mee. Dat kan dit filmpje ook duidelijk maken:

We willen u overigens ook het kampioenenfeestje van vorig jaar niet onthouden, gemaakt door de vrouwen van VK Egem zelf. Opgelet: het laden daarvan kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws