Vanhaezebrouck wees met beschuldigende vinger naar de scheids, maar er is veel meer aan de hand bij Gent

Timothy Collard
Timothy Collard
| 36 reacties
Vanhaezebrouck wees met beschuldigende vinger naar de scheids, maar er is veel meer aan de hand bij Gent
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck was zondag na afloop van de topper tussen Club Brugge en KAA Gent niet te spreken over de arbitrage. Scheidsrechter Alexandre Boucaut had er volgens Vanhaezebrouck eigenhandig voor gezorgd dat Gent de boot in ging in het Jan Breydelstadion.

Akkoord, Boucaut floot afgelopen zondag allesbehalve zijn beste wedstrijd uit zijn carrière. Hij zag (door de zon?) geen strafschopfout op Renato Neto, trok volgens sommigen streng rood voor Rami Gershon, maar benadeelde ook Club Brugge tot twee keer toe.

Club kreeg geen penalty nadat Nielsen een schot van Limbombe met de hand beroerde en Neto kreeg geen rood voor natrappen in de richting van Denswil. Dat werpt natuurlijk een ander licht op de feiten. De bewuste fases kan je hier nog eens bekijken.

Vanhaezebrouck wilde niet over tactiek of weinige kansen praten

Het was dus niet zo dat Boucaut de enige reden was voor de nederlaag van AA Gent. Vanhaezebrouck wilde het na de wedstrijd liever niet over de tactiek en de weinige kansen van zijn ploeg hebben. “Alles vervalt bij het optreden van de scheids”, luidde het antwoord van Hein.

Maar we moeten het toch even benadrukken: Gent creëerde nauwelijks kansen tegen Club. De aanvallers waren niet bij de les en Ludovic Butelle kreeg tijdens de wedstrijd nauwelijks werk. De Buffalo’s misten creativiteit en frivoliteit en schoten te kort in de zone van de waarheid.

3 op 15 buitenshuis

Een serieus verschil met het Gent dat we de voorbije weken aan het werk zagen. Toen speelde de ploeg van Vanhaezebrouck wél voldoende kansen bij elkaar en kon het wél doelpunten maken. Vooral in de eigen Ghelamco Arena.

Want het loopt al een heel seizoen net iets moeilijker buitenshuis. Gent kreeg niet meteen de makkelijkste verplaatsingen voorgeschoteld in het begin van de competitie. Het trok naar Kortrijk, Charleroi, Anderlecht, Oostende en Club Brugge. De cijfers spreken boekdelen: Gent sprokkelde met drie gelijke spelen nog maar 3 op 15. Werk aan de winkel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties