Nieuw prestigieus toernooi voor de Flames: "Extra bagage voor het EK"

Redactie
| 0 reacties
Nieuw prestigieus toernooi voor de Flames: "Extra bagage voor het EK"
Foto: © Leo Stolck

De Belgian Red Flames trekken tussen 27 februari en 9 maart 2017 naar Cyprus. Daar gaan ze - voor het derde jaar op rij - deelnemen aan een van de prestigieuze toernooien voor het vrouwenvoetbal.

In 2015 trokken de Flames voor het eerst naar de Cyprus Cup, vorig jaar mochten ze in een Olympisch jaar zelfs naar de Algarve Cup. In 2017 zal het opnieuw de Cyprus Cup zijn, waar op 1, 3, 6 en 8 maart wedstrijden zullen worden gespeeld.

De elf mogelijke tegenstanders zijn ook bekend. Australië en Noord-Korea zijn qua FIFA-ranking de twee hoogst aangeschreven tegenstanders, maar met Ierland, Italië, Oostenrijk, Schotland, Tsjechië en Zwitserland staan er ook enkele leuke Europese teams ingeschreven. Ook met zicht op het EK kan het scouten van Italië, Oostenrijk, Schotland of Zwitserland interessant zijn.

Uitgelezen moment om ons te meten met betere tegenstanders

Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Zuid-Korea maken de inschrijvingslijst vol. “Dit is een uitgelezen moment om ons te meten met de toplanden", klinkt het bij bondscoach Serneels in een reactie via een persbericht van de KBVB. "We gaan tegen die landen proberen meer kansen te creëren, dat is een van onze uitdagingen."

Sowieso is het - met oog op het EK volgende zomer in Nederland - een nieuwe kans om een week samen te zitten als groep. Daar haalden de Flames de voorbije jaren veel genoegdoening uit. "Dat geeft ons extra bagage richting het EK", beseft Serneels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws