Lof voor het Genkse middenveld: "Wat Kelly en Riete allemaal recupereren ..."

Lof voor het Genkse middenveld: "Wat Kelly en Riete allemaal recupereren ..."
Foto: © Jill Delsaux

De Genk Ladies komen stilaan onder stoom en kunnen dit jaar eens te meer dicht aanleunen bij de top-3. Daarvoor mag het ook rekenen op een interessante en bijwijlen indrukwekkende driehoek op het middenveld.

Bij Lierse moest Lien Mermans soms veel verdedigend werk opknappen, waardoor ze aanvallend minder uit de verf kwam. Dit jaar kan ze bij Genk wél strooien met listige pasjes en assists, waardoor ze ook bij de Flames terug een belangrijkere rol heeft gekregen in vergelijking met het pechseizoen van vorig jaar.

Maar vooral de verdedigende middenvelders van Genk verdienen in dat verband flink wat lof. Zowel Riete Loos als Kelly Paulus zijn namelijk aan een sterk seizoen bezig. Als een van beide eens een mindere dag heeft, lost de andere het wel op. Grote motoren en de nodige duelkracht, meer moet dat niet zijn?

"Het is inderdaad uitzonderlijk om met zo twee speelsters achter mij te spelen", aldus Lien Mermans tegenover Voetbalkrant.com. "Dat geeft wat extra vrijheid, waardoor ik meer op de '10' kan spelen. Het werk dat zij opknappen? Fenomenaal. Het maakt het spelen makkelijker."

"Uiteraard hebben we ook een sterke defensie en iedereen loopt voor elkaar, maar het recupererend vermogen van Riete en Kelly is wel indrukwekkend dit seizoen", besluit Mermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws