Géén basisplaatsen voor Vanaken en Limbombe, Preud'homme verduidelijkt zijn tactische keuzes

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Géén basisplaatsen voor Vanaken en Limbombe, Preud'homme verduidelijkt zijn tactische keuzes

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge trad op bezoek bij Sint-Truiden aan met Wesley Moraes samen Jelle Vossen in de spits en de wederoptredende José Izquierdo op de linkerflank. En dus kregen Hans Vanaken en Anthony Limbombe geen basisplaats.

Vanaken startte voor de derde keer dit seizoen op de bank. Een tactische keuze, legde Preud'homme achteraf uit. "Tussen de lijnen kon je lezen dat STVV iets van plan was. Dat we een verstevigd blok tegenover ons zouden krijgen."

Het risico om Limbombe voor lange tijd kwijt te zijn was te groot

Michel Preud'homme

"Daarom koos ik voor deze strategie, met twee jongens voorin. Jelle en Wesley leken daarvoor de beste opties. Zij speelden een sterk kwartier tegen Genk. Hans is niet het type speler dat ik daar kan zetten. Hij moet kunnen zwerven over het veld", aldus de Brugse T1.

En dan was er nog de basisstek voor Izquierdo, ten nadele van Limbombe. "Door de afwezigheid van enkele spelers heeft Limbombe de laatste weken veel gegeven. Het risico om hem met een blessure voor lange tijd kwijt te zijn was te groot. En op een bepaald moment moet je Izquierdo weer inpassen. Daar was dit duel het ideale moment voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties