Reactie Peter Maes doet zijn pijnlijke verhaal: "Jongens nodig met over-mijn-lijkmentaliteit"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Oostende
| 10 reacties
Peter Maes doet zijn pijnlijke verhaal: "Jongens nodig met over-mijn-lijkmentaliteit"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes moest vanmiddag machteloos toekijken hoe KRC Genk werd afgedroogd door KV Oostende. "We zijn volledig door het ijs gezakt", slaat de coach de nagel op de kop.

Eén ding is zeker: Peter Maes leek dan wel kalm na de zware verliespartij van KRC Genk bij KV Oostende, maar het zal de komende dagen stuiven in en rond de Luminus Arena.

"Op momenten als deze zeg ik beter niets", aldus Maes. "Het was een lijdensweg van negentig minuten. Er was geen organisatie, geen blokvorming, we voerden onze taken niet uit,..."

Op verplaatsing gelden andere voetbalwetten

Peter Maes

Genk valt zo voorlopig buiten de top zes. Meer zelfs: de balans buitenshuis oogt met 5 op 24 heel mager. "Op verplaatsing gelden andere voetbalwetten", vertelt Maes.

"Het is een idee voor de toekomst van de club. Genk heeft spelers nodig die op moeilijke momenten een vuist kunnen maken, jongens met een over-mijn-lijkmentaliteit. We moeten terug naar de basis van het voetbal."

Geen drama

"Al wil ik deze nederlaag ook niet dramatiseren", besluit de coach. "Ik beschik over een jonge groep die heel veel wedstrijden moet afwerken. Of ik jongens ga straffen? Dan moet ik iedereen straffen en dat is de bedoeling niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties