Reactie Genk-voorzitter Houben reageert op het missen van PO1: "Als dat niet was gebeurd, deden we wél mee en gingen we naar Brussel"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Westerlo
| 28 reacties
Genk-voorzitter Houben reageert op het missen van PO1: "Als dat niet was gebeurd, deden we wél mee en gingen we naar Brussel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel KRC Genk met 0-4 triomfeerde, waren in 't Kuipje zondagnamiddag twee verliezers. De Limburgers kwamen immers een punt tekort voor deelname aan play-off 1.

"Onze grootste doelstelling is mislukt", gaf voorzitter Herbert Houben na de wedstrijd toe. "Maar er was ook de nodige pech mee gemoeid. Als Nikos Karelis zich niet blesseerde, dan denk ik dat we volgende week naar Brussel zouden gaan (voor de bekerfinale, red.) en we in play-off 1 zouden zitten. Zo zit sport in elkaar, dit moeten we kunnen aanvaarden."

De degradatie van Westerlo is niet het gevolg van deze match

Herbert Houben

Door de overwinning zakt Westerlo uit de Jupiler Pro League. "Je moet het spel eerlijk spelen", ging Houben verder. "We maakten het aantal goals dat we moesten maken. Het is inderdaad spijtig dat Westerlo zakt, dat vinden we niet fijn. We konden altijd goed samenwerken met Westerlo, maar de degradatie van Westerlo is niet het gevolg van deze nederlaag."

Ik zag dit seizoen bij momenten prachtig voetbal dat ik nooit eerder heb gezien

Herbert Houben

Genk richt nu zijn vizier op de Europa League en play-off 2. "De Europa League, waar we geschiedenis schreven, is nu het topdoel. En PO2 is de kortste weg naar Europa. Daar doen we mee om te winnen. We hebben dat ooit nog gedaan, waarom zouden we dat niet kunnen herhalen? Ik zag dit seizoen bij momenten prachtig voetbal dat ik nooit eerder heb gezien", besloot Houben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties