Reactie Thomas Buffel droeg zijn doelpunt op aan overleden echtgenote Stephanie: "Ik kreeg het even moeilijk om het droog te houden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Westerlo
| 1 reacties
Thomas Buffel droeg zijn doelpunt op aan overleden echtgenote Stephanie: "Ik kreeg het even moeilijk om het droog te houden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Buffel beleefde een emotionele namiddag met KRC Genk op bezoek bij Westerlo. De aanvoerder startte in de basis en scoorde voor rust de 0-2.

De 36-jarige Buffel liep na zijn doelpunt naar de Genkse aanhang, waar hij beide vingers in de lucht stak. Een eerbetoon aan zijn echtgenote Stephanie De Buyser. Zij overleed begin dit jaar aan de gevolgen van darmkanker.

"Het was de eerste wedstrijd waarin ik weer startte en productief kon zijn. Dat was best emotioneel", vertelde Buffel, die de tranen moeilijk kon bedwingen. "Ik kreeg het even moeilijk om het droog te houden."

You'll Never Walk Alone

Zijn ploegmaats kwamen Buffel massaal omhelzen en ook de Genk-fans staken de vleugelaanvaller een hart onder de riem. Zijn naam werd luidkeels gescandeerd, gevolgd door You'll Never Walk Alone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties