Belgian Red Flames betalen veel leergeld en het gelag tegen stevig Spanje

Belgian Red Flames betalen veel leergeld en het gelag tegen stevig Spanje
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben tegen Spanje leergeld betaald. Niet dat de Spanjaarden echt hun beste voetbal op de mat kwamen brengen in Eupen, maar ze wonnen wel al bij al makkelijk: 1-4.

Laat ons met het goede nieuws beginnen: de catering voor de pers was - zoals dat steeds is, ook bij de thuiswedstrijden van KAS Eupen in de Jupiler Pro League - werkelijk uitstekend. Aan eten en drinken geen gebrek, terwijl ook een aangenaam lentezonnetje de zaterdagnamiddag meer dan opfleurde.

De manier waarop de Flames hun doelpunt scoorden halfweg de tweede helft? Prima, want de vista van Mermans, de heerlijke pass van Wullaert en de dito binnenschuiver van Cayman mochten meer dan gezien zijn. Door de inbreng van ook De Caigny kwam er even wat meer stootkracht op het middenveld, maar dat was dan ook een van de weinige lichtpuntjes in een match tegen een niet eens zo sterk Spanje.

In tegenstelling tot op de Algarve Cup zaten er namelijk erg veel slordigheden in het spel van de bezoeksters, waardoor ze het in het eerste halfuur nalieten om echt gevaarlijk te worden. Toch waren toen al de kiemen gezet voor tegendoelpunten, want de druk op de bal was te weinig aan de kant van de Flames en op beide flanken was er vaak ruimte. Intensiteit was er wel, al waren enkele tackles er ook los over.

Twee vermijdbare doelpunten kregen we voor de koffie. Eentje na een actie op rechts, vergelijkbaar met de aansluitingstreffer van de Belgen en met Losada als afwerkster van dienst, een keer na een corner die door Vilas makkelijk in doel kon worden gekopt. Na de 1-2 was er enkele minuten hoop dat er toch nog een mooi resultaat inzat voor de Flames, maar na een duwtje van Onzia ging de bal op de stip en kon Hermoso er 1-3 van maken.

De invalster maakte ook nog haar tweede van de avond, nadat de Flames in het centrum wel veel bewegingsvrijheid gaven aan de Spanjaarden. Een leerrijke les voor de Flames, die zo op 99 dagen van het EK weten dat het allemaal nog wel een percentje meer mag zijn om écht klaar te zijn voor Denemarken, Noorwegen en Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties