France, here we come: Red Flames krijgen rode loper uitgerold met WK-kalender

Redactie
| 0 reacties
France, here we come: Red Flames krijgen rode loper uitgerold met WK-kalender
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames schreven geschiedenis door naar het EK 2017 te mogen gaan. Maar na het EK willen ze zich ook graag eens plaatsen voor een WK. Dat van 2019 in Frankrijk? Het zou zomaar kunnen, de loting was ze alvast gunstig gestemd.

Met Italië, Roemenië, Portugal en Moldavië kregen we een pittige, maar al bij al haalbare loting op weg naar het WK 2019 in Frankrijk. Nu is ook de kalender bekend en ook die is ons gunstig gezind.

Op de webstek van de UEFA valt de kalender te vinden. Beginnen doen we met een thuismatch tegen Moldavië in september 2017, een maand later kunnen we tegen Roemenië al op zoek naar een 6 op 6.

Na het dubbel duel met Portugal (ginds in oktober 2017, thuis op 6 april 2018) moeten we klaar zijn om ook in Italië op 10 april een resultaat te gaan neerzetten. In Moldavië in juni gaan spelen? Het is de best mogelijke tegenstander om te treffen na een lang seizoen in de competities.

In Roemenië eind augustus en thuis tegen Italië begin september volgend jaar moeten de Flames het dan gaan afmaken en opnieuw geschiedenis schrijven. Voor de thuiswedstrijden wordt normaliter opnieuw gespeeld aan Den Dreef, meer informatie over ticketing en andere zaken zal later volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws