Onze prognose: KRC Genk Ladies zal dichter bij top-3 aanleunen, maar ...

Onze prognose: KRC Genk Ladies zal dichter bij top-3 aanleunen, maar ...
Foto: © ladiesgenk/davyrietbergen

De KRC Genk Ladies maken zich klaar voor volgend seizoen. En dat gaan ze doen met een erg mooie kern. Slechts één speelster vertrok, vijf komen er in de plaats. Maakt dat van ook een titelkandidaat? Nog niet.

Enkel doelvrouw Sofie Van Houtven vertrok naar de Nederlandse Eredivisie, maar op het front van de keepsters werden met Rani Coenen (OHL) en Dianne Reemers (PSV) twee nieuwkomers aangetrokken.

Met Davinia Vanmechelen (Standard), Henriëtte Awete (Anderlecht) en Yentl De Coster (OHL) werden nog drie speelsters aangetrokken die er moeten voor zorgen dat Genk er volgend seizoen nóg sterker voorkomt.

In alle linies zorgt dat voor wat extra stootkracht. Bij de Limburgers zijn ze extreem blij de kern te kunnen samenhouden, play-off 1 halen is dus een must in Genk. De voorbije jaren hadden ze het lastig om tegen de top-3 matchen te winnen, dat wordt het werkpunt van dit seizoen.

Tegen een jong Standard liggen er misschien kansen, zeker met een klepper als Vanmechelen. Het wordt wel afwachten hoe snel Lien Mermans opnieuw 100% fit raakt en hoe Genk dan zal spelen. Tot dan zetten we hen op plek 4, al zal de kloof met de top-3 (veel) kleiner worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws