Onze prognose: verjongings- en vernieuwingskuur Standard kan punten kosten

Vrijdag begint de Super League bij de vrouwen. Zes teams strijden dan voor de oppergaai. De voorbije jaren was het altijd Standard die de eindwinst wist te pakken. Kunnen ze die stunt herhalen? Het wordt zeker niet makkelijk.

Standard is namelijk héél veel kwaliteit kwijt. Aline Zeler en Sarah Wijnants trokken naar Anderlecht, Davinia Vanmechelen naar Racing Genk, Imke Courtois stopte en Julie Biesmans opteerde voor een buitenlands avontuur. Een halve basisploeg weg, erg moeilijk op te vangen.

Met Gelders, Wiard, Wajnblum en Blave werd een sterk viertal overgenomen van Anderlecht, maar verder moet Standard het doen met piepjonge meisjes. De vorige jaren lukte dat ook, rest de vraag of dit seizoen de balans ook opnieuw kan worden gevonden.

De voorrondes in de Champions League waren - ondanks een gemiste kwalificatie tegen Ajax - vrij bemoedigend op dat front. Toch zal het voor Standard moeilijk worden om hun titel echt opnieuw te gaan verlengen.

We kijken wel extreem hard uit naar hoe jonge talenten als bijvoorbeeld Petry en Knapen zich gaan ontwikkelen in de Super League. Dat kan met oog op de nationale jeugdreeksen ook zijn belang hebben voor de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws