Brugs stadiondossier sleept aan, maar CEO Vincent Mannaert ziet groot voordeel van Jan Breydel: "Het is lelijk en het is oud, maar het is van ons!"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 75 reacties
Brugs stadiondossier sleept aan, maar CEO Vincent Mannaert ziet groot voordeel van Jan Breydel: "Het is lelijk en het is oud, maar het is van ons!"

De komst van een nieuwe voetbaltempel voor Club Brugge sleept aan. Reeds in 2006 was er sprake van een nieuw stadion, toen met locatie in Loppem. Twaalf jaar later staat de nieuwe infrastructuur er nog steeds niet.

Club wil zijn nieuwe stadion bouwen langs de Blankenbergse Steenweg. De Vlaamse regering gaf hier groen licht voor, al wil Paul Gheysens, de topman van bouwgroep Ghelamco en Antwerp, de bouw tegenhouden. Ook in 2018 lijkt het stadiondossier niet op te schieten.

"Ik weet uit ervaring dat er in verkiezingsjaren niet veel beweegt", zegt Club-CEO Vincent Mannaert in Sport/Voetbalmagazine. "Maar de nieuwe legislatuur zal beslissend zijn, want de nieuwe burgemeester zal degene zijn die het stadion van Club zal inhuldigen."

9 miljoen geïnvesteerd

Momenteel speelt Club op Jan Breydel, een stadion uit 1975. "We hebben 9 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing, maar dat zie je niet aan de buitenkant." (lacht)

"Ons stadion heeft nochtans een groot voordeel, zeg ik altijd: het is lelijk en het is oud, maar het is van ons!", weet Mannaert. "En er heerst een Engelse sfeer, de supporters zitten kort tegen het veld. Daarentegen weet ik ook dat we in een stadion van 40.000 plaatsen 30.000 abonnees zouden hebben en gemiddeld 35.000 toeschouwers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties