Flames U17 hebben het nog in eigen handen tegen Nederland, dit zijn de scenario's

Flames U17 hebben het nog in eigen handen tegen Nederland, dit zijn de scenario's
Foto: © Sevil Öktem

De Flames U17 wonnen hun tweede match op de eliteronde richting EK met knappe 6-0 cijfers tegen Roemenië. En zo hebben ze alles nog in eigen handen op de laatste speeldag, al wordt het niet makkelijk.

Op speeldag 1 hadden de Flames met 2-0 verloren van Portugal, maar de Portugezen gingen onderuit met 2-0 tegen Nederland, met doelpunten van Leuchter en Grant.

De Nederlanders staan zo met 6 op 6 aan de leiding in de groep, maar de jonge Flames kunnen het nog rechttrekken op de laatste speeldag. De scenario's?

Scenario's

De Belgen moeten vermoedelijk winnen met minstens twee doelpunten verschil om de groepswinst te pakken. Een overwinning met drie goals verschil is altijd voldoende, een 3-1 of 4-2 is dat ook op basis van gemaakte goals.

Wordt het 2-0? Dan hangt het ook af van de score van Portugal tegen Roemenië. Zij mogen dan niet winnen met meer dan 5 goals verschil. Als de Portugezen zouden punten verliezen tegen Roemenië - niet zo waarschijnlijk - is een overwinning met 1 doelpunt verschil ook voldoende. Bij een gelijkspel of nederlaag is Nederland altijd geplaatst. Donderdag om 19 uur staat de laatste match op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws