Uitgerekend aan de bank genagelde Refaelov knalde Club de hemel in, Vanaken legt uit waarom 'Rafa' en niet hij de beslissende penalty nam

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 2 reacties
Uitgerekend aan de bank genagelde Refaelov knalde Club de hemel in, Vanaken legt uit waarom 'Rafa' en niet hij de beslissende penalty nam
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het leest als een sprookje: uitgerekend Lior Refaelov, door Ivan Leko gebombardeerd tot zijn joker voor deze play-offs, die de beslissende penalty omzet die Club Brugge een straatlengte voorsprong van 9 punten bezorgt. Maar waarom nam 'Rafa' die elfmeter en niet Ruud Vormer of Hans Vanaken?

De 31-jarige artiest, die 25 minuten de tijd kreeg om de Genkse poort open te beuken, stond blijkbaar niet aangeduid: "Neen, normaal is het Ruud of ik, maar we weten dat als 'Rafa' inkomt, hij ook iemand is die hem kan nemen", liet Hans Vanaken na afloop optekenen.

"We zijn met een aantal spelers die het kunnen en ik zat er eerlijk gezegd wat door op het einde van de match. Dan is het beter dat je een frisse kracht die penalty laat nemen, dan iemand die al alles gegeven heeft."

Nog altijd belangrijk

De spelmaker van Club, die het niet makkelijk had om zijn stempel te drukken op de openingsmatch van blauw-zwart in play-off 1, is oprecht blij voor zijn ploegmakker: "Dit zal Lior heel veel deugd doen. Hij is een speler met enorm veel kwaliteiten, die ook veel aan de bal komt en initiatief neemt als hij inkomt."

En dat heeft zo z'n voordelen, meent de 25-jarige Vanaken: "Dat kan ook voor mij belangrijk zijn, met name om een aanspeelpunt te hebben. Als er dan iemand op mij plakt, kan hij achter mij profiteren van die vrijheid en aan de bal komen. Voor mij brengt dat een extra voordeel met zich mee. Het is gewoon leuk voor hem dat hij die penalty kon scoren. Het is goed voor zijn vertrouwen en we kunnen Refaelov heel goed gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties