Zelfs immer stoïcijnse en nuchtere Leko kan het niet meer ontkennen: "9 punten voor op Gent en eigenlijk 10 op Anderlecht, dat is wel iets ja"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 8 reacties
Zelfs immer stoïcijnse en nuchtere Leko kan het niet meer ontkennen: "9 punten voor op Gent en eigenlijk 10 op Anderlecht, dat is wel iets ja"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij zal zelf de laatste zijn om te vroeg victorie te kraaien, maar na die deugddoende en belangrijke 1-0 thuiszege tegen Genk kon zelfs Ivan Leko niet anders dan toegeven dat het er nu wel heel erg rooskleurig uitziet voor Club Brugge. Komaan, dit kan en mag toch écht niet meer mislopen?

"Niemand is dom hé. Door vandaag te winnen, hebben we negen punten voorsprong op AA Gent en eigenlijk zelfs 10 op Anderlecht. Dat is iets, ja. In voetbal kan alles, maar dit is wel iets. Je voelde het ook in het stadion: de wil om te winnen was enorm groot en dat helpt", aldus Leko. 

Enorme ontlading

"Al creëert het soms wel extra en dan is het niet altijd makkelijk voetballen. Wanneer je moet winnen, is het niet eenvoudig en dus zeg ik chapeau. Ik ben enorm trots op mijn spelers. Niet zozeer omwille van de kwaliteit van het voetbal, maar omwille van de getoonde mentaliteit, discipline en het geloof in de match. Dit is een enorme ontlading, maar vanaf morgen gaan we weer vol aan de bak want er wacht ons volgende week zondag een mooie uitdaging in de Ghelamco Arena tegen AA Gent."

De Kroatische coach van blauw-zwart wees toch nog heel eventjes op het feit dat een brutale ommekeer nog altijd mogelijk is: "Het is al gebeurd hé, enkele jaren geleden met Standard en Anderlecht. De eerste match eindigt op 1-0 en het verschil is acht punten met nog negen matchen te spelen. Maar goed, wij maken geen berekeningen en ik persoonlijk al helemaal niet. Dat vreet alleen maar energie en neemt de focus van de ploeg weg. Ik wil wel nog zeggen dat ik enorm gemotiveerd ben voor die match van volgende week in en tegen Gent." Dat belooft! 


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties