Scherpe mening: "Vrouwenvoetbal is een aanslag op het lichaam en doet topsportster oneer aan"

Scherpe mening: "Vrouwenvoetbal is een aanslag op het lichaam en doet topsportster oneer aan"
Foto: © photonews

Het WK vrouwenvoetbal is volop bezig. Steeds meer mensen zijn fan, maar er zijn toch ook nog steeds zeer kritische geesten.

Zo was Hans Vandeweghe in zijn column in Het Nieuwsblad bij de start van het WK nog duidelijk. Vrouwenvoetbal is volgens hem een aanslag op het vrouwenlichaam.

Bovendien doet het de topsportster volgens hem oneer aan. Hij maakt dan ook graag de vergelijking met andere vrouwensporten.

Spanje Vrouwen
© photonews

In het basketbal en volleybal zijn er andere regels voor de vrouwen (lichtere ballen, een lager net, ...), terwijl voetbal te veel lijkt op mannenvoetbal.

"Vrouwen voetbal heeft geen eigen spel, geen eigen smoel. Jawel, het is topsport, maar alles wat op dat grote veld met die hele grote doelen gebeurt, is een doorslagje van de mannenversie", aldus Vandeweghe.

Glazen plafond

"Om de een of andere reden willen de vrouwen in voetbal helemaal hetzelfde spel spelen als de mannen en ook even succesvol worden. Dat zal nooit lukken en dat heeft niets met een glazen plafond te maken."

"Als er al een glazen plafond is, dan houden ze dat zelf in stand. Dit vrouwenvoetbal met deze regels is gedoemd om spektakelgewijs een ondergeschoven kindje te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws