JIll Janssens opnieuw aan het kanon - Wat deden de Flames in het buitenland op vrijdag?

JIll Janssens opnieuw aan het kanon - Wat deden de Flames in het buitenland op vrijdag?
Foto: © Robert Absolonne Lardot

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend?

Ook op vrijdag waren er al meteen opnieuw een aantal duels waarbij Belgian Red Flames aan de aftrap verschenen. En dat leverde spektakel op.

Duitsland

Hoffenheim trok naar hekkensluiter Nürnberg voor een pittig duel op vrijdagavond. Jill Janssens begon in de basis bij de bezoekers en speelde uiteindelijk 65 minuten mee.

In de eerste helft opende ze halfweg de score, dankzij een strafschop van Feldkamp was het bij de rust al 0-2. Na de koffie werd het nog 0-3, met 10 op 12 blijft Hoffenheim goed meespelen in de Bundesliga.

Nederland

De wedstrijd van het FC Twente tegen Zwolle werd uitgesteld, omdat de Tukkers van Elena Dhont dezer weken in de Champions League strijden voor een plekje in de groepsfase.

Utrecht van zijn kant verloor dan weer punten tegen ADO Den Haag. Daar kan later dit weekend onder meer het Belgenlegioen van Fortuna Sittard van profiteren om dichter bij de leiding te kruipen in de stand.

In België staat er dit weekend bekervoetbal op het programma voor de teams uit de Super League, er zijn ook nog wat nationale ploegen actief dan. We zullen dus een extra oogje in het buitenlandse zeil houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws