Westerlo recht de rug in eerste nationale vrouwen en haalt verschroeiend uit tegen Genk

Westerlo recht de rug in eerste nationale vrouwen en haalt verschroeiend uit tegen Genk
Foto: © Leo Stolck

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Westerlo verloor vorige week van Aalst en wilde de rug graag rechten.

Het ambitieuze Westerlo was met 21 op 21 begonnen aan de competitie, maar tegen Eendracht Aalst verloren ze zwaar vorige week. En zo is de kloof in de stand plots maar één puntje meer. Hoog tijd om dus de rug te rechten.

En dat lukte ook, want in een thuiswedstrijd tegen KRC Genk Ladies B werd furieus uitgehaald. Via Britt Labro en Matilde Drumont was het na tien minuten al 2-1, want tussendoor scoorde Giuga voor de bezoeksters.

Ook Aalst haalt uit

Wielockx maakte de tweede helft overbodig, daarin kon Drumont nog eens scoren en Lauren Meyers maakte er nog 5-1 van. Een sterke prestatie van de vrouwelijke Kemphanen, die zo uiteraard ook leider blijven in eerste nationale.

Ook Eendracht Aalst haalde uit en blijft zo in het spoor van Westerlo. Loes Van Mullem zorgde onder meer voor een hattrick in een knappe 0-6 zege. Ook Moldavo en Anderlecht B horen bij de winnaars van het weekend, Tienen en Famkes Merkem Diksmuide speelden 1-1 gelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties