Kop is eraf voor Colson in Schotland - Wat deden de andere Flames in het buitenland op zondag?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend?

Ook op zondag waren er nog heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent.

Engeland

In Engeland is de Women's Super League opnieuw van start gegaan. Liverpool (Yana Daniëls, ingevallen vijf minuten voor tijd) won daarin van Leicester City (Janice Cayman, ingevallen 25 minuten voor tijd). Het werd 2-1, Liverpool heeft zo 10 op 15 en Leicester City 7 op 15.

Brighton & Hove Albion speelde 2-2 gelijk tegen Manchester United. Nicky Evrard bleef de hele match op de bank zitten. Justine Vanhaevermaet (90 minuten) speelde met Everton 1-1 gelijk op bezoek bij Tottenham Hotspur.

Yana Daniels
© photonews

Italië

Davina Philtjens (90 minuten op de bank) en Kassie Missipo (90 minuten op het veld) speelden met Sassuolo op bezoek bij Napoli. Het werd een pittig duel dat met 0-1 werd gewonnen, waardoor Sassuolo nu vier punten heeft. Napoli is en blijft puntenloos laatste.

Spanje

Jassina Blom won met Tenerife met 2-1 van Atlético Madrid. De Red Flame zat niet in de selectie bij haar team.

Schotland

Michelle Colson mocht in de basis beginnen voor Rangers tegen Spartans. Er werd met 3-1 gewonnen, de Belgische scoorde haar eerste goal voor haar nieuwe ploeg.

Nederland

Tessa Wullaert scoorde voor Fortuna Sittard bij Twente in een topper die met 3-1 werd verloren. Ook Diede Lemey speelde de hele wedstrijd, Jarne Teulings viel halfweg de tweede helft in. Elena Dhont blijft verder revalideren bij de thuisploeg. Femke Bastiaen bleef op de bank zitten bij PSV.