Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend?

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent.

Zowel op vrijdag als op zaterdag waren er al een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams.

Frankrijk

Het Le Havre van Silke Demeyere (90 minuten) trok naar Stade De Reims. De Belgische bleef de hele wedstrijd op het veld staan en zag haar team met tien verder moeten na een rode kaart voor Ali Nadjim. De wedstrijd bleef zoals het begon: 0-0. Met 7 op 21 staat Le Havre nu achtste op twaalf ploegen.

Italië

Kassie Missipo én Davina Philtjens mochten beiden in de basis beginnen voor Sassuolo op bezoek bij Milan. Na zes minuten stond de eindstand al op het scorebord: 1-1. Het is het vijfde puntje in zeven wedstrijden voor de Belgen.

Nederland

Op vrijdagavond was er al het duel tussen PSV (met Bastiaen op de bank) en de revaliderende Elena Dhont van Twente. De Tukkers wonnen met 1-2 en blijven zo het maximum van de punten vasthouden.

Op zaterdagnamdidag was er dan weer de clash tussen ADO Den Haag en Belgenlegioen Fortuna Sittard. Lemey, Delacauw en Wullaert begonnen in de basis, Teulings viel een kwartier voor tijd in. De match eindigde na een laat doelpunt van Loonen (ex-Gent) op een 1-1 gelijkspel.