Veel bankzitters en weinig spektakel: wat deden de Red Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er al opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. We zetten dat graag even om in een overzichtje.

Spanje

Jassina Blom (68 minuten) speelde met Tenerife tegen topclub en leider Barcelona. Het werd geen makkelijke wedstrijd en uiteindelijk werd het een 0-2 nederlaag voor de Belgische.

Frankrijk

Lisa Lichtfus mocht nog eens in doel staan bij Dijon in het levensbelangrijke duel bij Guingamp. Het werd een 1-1 gelijkspel, een nieuw belangrijk punt voor de Flame. Het Le Havre van Silke Demeyere (90 minuten) verloor met 2-1 bij Montpellier.

Duitsland

In Duitsland speelde Jill Janssens met Hoffenheim in eigen huis tegen RB Leipzig. De Belgische speelde 80 minuten mee, Marta Cazalla zorgde voor twee doelpunten in een 2-1 overwinning.

Missipo
© photonews

Italië

Het Sassuolo van Davina Philtjens (ingevallen op het uur) en Kassie Missipo (90 minuten) won met 1-2 bij Pomigliano en doet zo een goede zaak in het klassement. Het loopt zes punten weg van de thuisploeg en zit opnieuw in de lagere middenmoot.

Nederland

Het Twente van de revaliderende Elena Dhont won met 3-2 van Heerenveen. Chloé Vande Velde (78 minutne) speelde met ADO Den Haag op bezoek bij Ajax. Het leverde een 3-0 nederlaag op. Lobke Loonen (ex-Gent) miste een vroege strafschop voor de Hagenezen. Fortuna Sittard verloor met Delacauw en Wullaert in de basis met 1-0 bij AZ. Teulings viel in, Lemey zat op de bank.

Schotland

Michelle Colson (90 minuten) blijft maar winnen met Rangers. Deze keer met 4-0 tegen Hamilton, waardoor het team met 46 op 48 ook aan de leiding blijft in de stand.

Engeland

Op naar de Premier League tenslotte, waar er heel wat bedrijvigheid was op zondag. Liverpool won met Yana Daniëls op de bank met 1-2 bij Manchester United, Everton ging zonder Belgen in de kern 1-4 onderuit tegen Manchester City. Janice Cayman speelde met Leicester City 1-1 gelijk tegen West Ham, waar geen spoor was van Amber Tysiak. En ook van Nicky Evrard geen spoor bij Brighton op bezoek bij Aston Villa: 0-0.