Vrouwen Anderlecht winnen topper in Leuven en maken Super League extra spannend

In de Super League stond op zaterdagnamiddag dé topper tussen OH Leuven en RSC Anderlecht op het programma. Beide ploegen wilden er iets van maken om zo met oog op de play-offs een zo goed mogelijke uitgangspositie te hebben.

De kloof voor de wedstrijd was zeven punten tussen leider OH Leuven en het nummer drie RSC Anderlecht. En dus was het uitkijken wat het in het King Power aan Den Dreef zou gaan worden. Paars-wit trok in de eerste helft meteen ten strijde.

Dat leverde een aantal kansjes op, waarbij de grootste voor Lore Jacobs was. Zij kon niet scoren, waardoor we met een 0-0 gingen gaan rusten. Ook in een nerveuze tweede helft bleven doelpunten lange tijd uit. Op een vrije trap van Vatafu had Lammertijn de nodige moeite.

Delabre beslist het voor Anderlecht met negende van het seizoen

Even later was het wél raak voor de bezoekers. Na een hoekschop kon Jacobs tot bij Delabre steken en die maakte er 0-1 van. OH Leuven moest daardoor vol aan de bak en kwam nog met een slotoffensief van tien minuten.

De gelijkmaker viel echter niet meer, waardoor paars-wit met de drie punten naar huis mocht en de kloof in de stand verkleint tot vier punten. Standard kan als lachende derde mee aan de leiding komen in de stand later op de zaterdag.