Wat deden de Red Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent.

Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er al opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. We zetten dat graag even om in een overzichtje.

Spanje

Jassina Blom (69 minuten) speelde met Tenerife op bezoek bij Valencia. De Red Flame zag haar team in de laatste minuut nog de 1-1 gelijkmaker maken. Met 19 op 45 staat Tenerife op een negende plaats in het klassement.

Frankrijk

In Frankrijk stonden de achtste finales van de Beker van Frankrijk op het programma. Dat leverde wel geen goed nieuws op. Bij Dijon zat Lisa Lichtfus op de bank en ze verloor met 4-1 bij Fleury 91. Ook voor Le Havre (Demeyere, 90 minuten) zit het bekeravontuur erop na een 0-2 nederlaag tegen Paris FC.

Nederland

Chloé Vande Velde speelde met ADO Den Haag op bezoek bij PSV de eerste helft mee. Het leverde een 3-1 nederlaag op. Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde 1-1 gelijk bij Ajax, met een late assist van Tessa Wullaert.

Italië

Sassuolo boekte een belangrijke overwinning op bezoek bij Como. De ingevallen Clelland zorgde voor het verschil. Missipo werd vijf minuten voor tijd gewisseld, Philtjens speelde de hele wedstrijd. Het team staat nu vijfde en is op koers voor play-off 1.