Charlotte Tison maakt het verschil vanop de stip voor KRC Genk Ladies in Gent

In de Super League was het alle hens aan dek. Zaterdag stonden drie belangrijke duels op het programma, waarbij ook Gent en Genk het tegen elkaar opnamen.

De Buffalo's wilden winnen in eigen huis en zo een goede zaak doen met oog op de top-6 en play-off 1, maar ook de Limburgers konden een driepunter goed gebruiken. En dus gingen we naar een nerveuze wedstrijd met kansen aan beide kanten.

KRC Genk haalt het dankzij strafschop van Charlotte Tison

In de eerste helft werd niet gescoord, vlak na rust kon Charlotte Tison voor de 0-1 zorgen vanop de penaltystip. Gent probeerde de bakens nog te verzetten en gelijk te maken, maar dat gebeurde uiteindelijk niet meer.

In de stand heeft KRC Genk Ladies nu 26 punten en is het zo goed als zeker van de top-6 en play-off 1, KAA Gent moet met 20 eenheden nog wat afwachten dat Zulte Waregem niet toch nog hun plekje komt afsnoepen op de laatste speeldagen.