Vanhaevermaet, Cayman en Janssens scoren - wat deden de andere Red Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er al opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom (68 minuten) speelde met Tenerife op bezoek bij Levante. Het verloor met 1-0 en heeft zo amper 4 op 15 gepakt uit de laatste vijf wedstrijden. Ze staan nu negende in het klassement met 20 punten uit zeventien wedstrijden.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster bij Dijon op bezoek bij Saint-Etienne. Er werd met 2-0 verloren. Le Havre (Demeyere, 90 minuten) speelde tegen haar ex-team Lille. Er werd uiteindelijk 3-3 gelijkgespeeld in Noord-Frankrijk.

Nederland

Chloé Vande Velde (67 minuten) speelde met ADO Den Haag tegen AZ. Het werd een 2-0 overwinning, ex-Gentspeelster Lobke Loonen scoorde alweer. Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde 0-0 gelijk bij Heerenveen. Lemey, Delacauw en Wullaert speelden de hele wedstrijd, Teulings werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Italië

Sassuolo boekte een belangrijke overwinning tegen Milan. Kassie Missipo en Davinia Philtjens speelden de hele wedstrijd. Een doelpunt vanop de stip van Sabatino was voldoende voor de drie punten. Het team staat nu nog steeds vijfde en is op koers voor play-off 1, de kloof met het nummer zes is met nog twee speeldagen te gaan vijf punten.

Duitsland

Jill Janssens stond in de basis voor Hoffenheim in de wedstrijd tegen Werder Bremen. Ze scoorde op slag van rust de 1-1 en werd meteen vervangen. 1-1 was ook meteen de eindstand, daar schiet niemand echt mee op.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson heeft op bezoek bij Partick Thistle verrassend twee punten laten liggen. De leider kwam niet verder dan 0-0 en heeft nu 56 op 60 in de stand, van Colson geen spoor in de selectie.

Engeland

In Engeland was het tijd voor bekervoetbal. Amber Tysiak was met West Ham United al uitgeschakeld, drie andere Flames deden wél nog mee in de achtste finales. Liverpool speelde met de op het uur ingevallen Yana Daniëls bij de London City Lionesses en won: 0-2.

Leicester City (Cayman 90 minuten) zit ook bij de laatste acht na een 6-2 zege tegen Birmingham. Cayman maakte de 1-1. Everton (Vanhaevermaet 85 minuten) won met 1-7 bij Nottingham Forest, ook Vanhaevermaet scoorde een keer.