Doelpunt van het Jaar en Rookie van het Jaar gekozen in de Super League

Doelpunt van het Jaar en Rookie van het Jaar gekozen in de Super League
Foto: © photonews

De reguliere competitie van de Super League zit erop. En dus is het stilaan tijd om een aantal prijzen te gaan uitreiken. De kapiteins van de Super League zijn samengekomen om te stemmen, zo blijkt.

Zo werd onder meer de prijs uitgedeeld voor rookie van het jaar voor een van de jonge talenten die dit jaar in de Super League is doorgebroken. Drie vrouwen werden genomineerd, maar eentje kon uiteindelijk ook gaan winnen.

Romane Jadoulle van Charleroi werd uiteindelijk derde in de rankings, Margaux Martlé van Club Brugge werd tweede en Thirsa De Meester van KRC Genk Ladies de eindwinnares. "Ze heeft techniek, is snel en dat is belangrijk in het moderne voetbal", aldus Maud Coutereels van Standard.

Ook voor doelpunt van het jaar werd gekozen door de kapiteins. Daar was veel meer eenduidigheid onder de stemmers.

Bijna iedereen ging voor de heerlijke knal van Amber Barrett van Standard het allermooiste doelpunt van de reguliere competitie. Vermoedelijk komt er ook nog een prijs voor de beste speelster (en beste coach?) aan de komende dagen. 

Daarna beginnen de play-offs alweer. In tien speeldagen gaan we in een spannende competitie op zoek naar een opvolger voor RSC Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties