Charleroi voorbij Woluwe in prangertje in play-off 2 Super League

In de Super League stond er ook op vrijdag al meteen een duel op het programma. En daarin werd een verbeten strijd uitgevochten in play-off 2. Met een spannende wedstrijd én een belangrijke driepunter voor Charleroi tot gevolg.

Charleroi houdt er mogelijk na dit seizoen mee op in de Super League, voor Woluwe is dat al een zekerheid. Beide ploegen wilden wel eerst nog wat maken van hun zes wedstrijden in play-off 2. En daartoe hebben ze alvast een eerste match achter de rug.

Owngoal beslist wedstrijd in voordeel Charleroi

Lise Nathalie Michalak zette de Zebrettes al na drie minuten op voorsprong, maar dankzij Céline Julie Verdonck werd het na tien minuten al 1-1. En dat was ook meteen de ruststand in een vrij nerveuze wedstrijd tussen beide ploegen.

Uiteindelijk zou een eigen doelpunt van Woluwe het verschil maken in de wedstrijd tussen beide teams. Daardoor boekte Charleroi meteen een héél belangrijke zege om de oppergaai te proberen pakken in play-off 2.

Druk in play-off 2?

Na de halvering van de punten stond Charleroi met vijf punten en de Brusselaars met vier punten. Daar hebben de Carolo's er nu dus drie bijgedaan.

In de stand naderen ze tot op een puntje van Zulte Waregem, dat wel nog een wedstrijd tegen KV Mechelen tegoed heeft op zaterdag.