Tessa Wullaert schrijft geschiedenis in de Eredivisie met zeven(!) doelpunten in één match

Een nieuwe week, een nieuwe show van Tessa Wullaert. Na haar glorieprestatie in de KNVB Beker was het op vrijdagavond alweer koekenbak, deze keer in de Eredivisie. En passant vestigde ze ook een record voor diezelfde Eredivisie.

Belgenlegioen Fortuna Sittard is nog in volle strijd voor de derde plaats met PSV en kon zich dus op bezoek bij staartploeg Telstar geen puntenverlies veroorloven. Het zou er ook niet van komen, met dank dus vooral aan Tessa Wullaert.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een straffe 0-8 voor Fortuna Sittard. Bij de rust was het al 0-5 en die 0-5 werd gemaakt door de jonge Charlotte Hulst. Niets speciaals zou je denken? Dat klopt, het speciale zit namelijk in de rest van de doelpunten.

Die werden alle zeven(!) gescoord door Tessa Wullaert. Nog nooit scoorde iemand in de Eredivisie zeven keer in een wedstrijd, tot nu. Met in totaal 19 doelpunten is de Belgian Red Flame ook meteen topschutter in de Eredivisie.

Tessa Wullaert scoort zeven keer in één wedstrijd

Diede Lemey stond overigens in doel bij Fortuna Sittard en hield dus de nul, terwijl Jarne Teulings de hele wedstrijd speelde. Wullaert kreeg in minuut 92 een meer dan verdiende applauswissel.

Féli Delacauw was er niet bij dit weekend bij Fortuna. Een sterke prestaie van Tessa Wullaert, die aan het einde van het seizoen normaal gezien wel vertrekt uit Sittard. Qua adelbrieven naar de geïnteresseerde clubs kan het tellen.