RSC Anderlecht geeft OH Leuven nieuwe dreun

RSC Anderlecht geeft OH Leuven nieuwe dreun
Foto: © Louis Evrard

Eerder deze week verloor OH Leuven de bekerfinale tegen Club Brugge. Tegen RSC Anderlecht konden ze in de topper van de speeldag hun vertrouwen gaan terugwinnen. Maar ze kregen een nieuwe dreun.

RSC Anderlecht en OH Leuven stonden na zes speeldagen in de play-offs van de Super League samen op kop, met Standard als derde op amper twee punten. De Leuvenaars wilden na een misgelopen titel vorig seizoen dit jaar wél een prijs pakken.

Dan was winst in eigen huis tegen paars-wit een mogelijke reuzenstap in de goede richting. In een gesloten wedstrijd leek het er echter lange tijd naar uit te zien dat er niet zou gescoord worden - waardoor de spanning wel enorm zou blijven.

Minnaert Marie
© photonews

In de slotminuut gebeurde alsnog het ondenkbare. De ingevallen Marie Minnaert zorgde voor de 0-1 voor Anderlecht en zo een enorme ontlading voor de Brusselaars. Bij OH Leuven was niemand nog bij machte om een reactie te brengen in de toegevoegde tijd.

Zeer belangrijke zege voor Anderlecht

Door de overwinning heeft Anderlecht nu drie punten meer dan OH Leuven. Het is bovendien door de halvering van de punten ook bij een gelijk puntenaantal zeker van de titel. Daardoor hebben zij een enorme zaak gedaan.

Voor OH Leuven is het een tweede dreun in een week tijd. Afgelopen woensdag werd de bekerfinale in eigen huis verloren na strafschoppen. Aan de jonge ploeg van Leuven om de rug te rechten met nog drie speeldagen te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws