Super League: Club Brugge boekt belangrijke zege in Slag om Vlaanderen bij Gent

Super League: Club Brugge boekt belangrijke zege in Slag om Vlaanderen bij Gent
Foto: © Leo Stolck

In de Super League stonden op zaterdag drie pittige duels in play-off 1 op het programma. Club YLA trok met de Beker van België op zak naar Oostakker voor een Slag om Vlaanderen. En dat leverde opnieuw succes op.

Woensdag won Club YLA in de Beker van België na strafschoppen van de vrouwen van OH Leuven. En dus hadden ze heel wat vertrouwen getankt richting het einde van het seizoen in de Super League en de laatste vier speeldagen.

Kerkhove en Boutiebi zorgen voor de Brugse doelpunten in Gent

Te beginnen dus met het duel tegen KAA Gent in de Chillax Arena in Oostakker. Een echte Slag om Vlaanderen, van belang in de strijd om de vierde plaats. En dus wilden beide ploegen er nog eens vol voor gaan.

In de eerste helft kregen beide ploegen de nodige kansen, maar gescoord werd er pas in minuut 70. Rania Boutiebi bracht de bezoeksters op dat moment op voorsprong en dus was het alle hens aan dek voor de Buffalo's om de gelijkmaker te maken.

Strijd om vierde plaats blijft spannend

Die zou uiteindelijk niet vallen. Integendeel: aan de overkant maakte Angel Kerkhove in de slotminuut zelfs nog de 0-2. Op die manier kon de bekerwinnaar opnieuw wat extra vertrouwen tanken naar de toekomst toe. 

Club YLA komt tot op een puntje van de KAA Gent Ladies. De strijd om de vierde plaats kan de drie komende speeldagen dus ook nog spannend blijven. Ook in de top-3 kan er de laatste speeldagen nog wel wat gebeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws