De knoop is al doorgehakt: Riemer heeft zijn plan (en vervangers voor geblesseerden) klaar

De knoop is al doorgehakt: Riemer heeft zijn plan (en vervangers voor geblesseerden) klaar
Foto: © photonews

Anderlecht incasseerde dinsdag bijzonder slecht nieuws. Jan Vertonghen is minstens twee duels out, Majeed Ashimeru zijn seizoen zit er waarschijnlijk helemaal op. Aangezien Brian Riemer zo snel mogelijk duidelijkheid wou scheppen, heeft hij al een aantal knopen doorgehakt.

Anderlecht zal zaterdagavond aantreden met Frederico Gattoni naast Zeno Debast. Er was ook de mogelijkheid om Thomas Delaney door te schuiven naar de verdediging, maar dat was nooit een optie. De Deen begint zijn beste vorm te vinden op het middenveld en daar wil Riemer niet aan raken.

Gattoni deed het ook meer dan behoorlijk op Union, tegen toch wel een moeilijke tegenstander met goeie spitsen. De Argentijn werd ook gehaald om in zulke gevallen als vervanger op te treden.

Op het middenveld is de keuze om Ashimeru te vervangen wat moeilijker. Eigenlijk wil Brian Riemer daar Yari Verschaeren zetten omdat hij een meer aanvallende en balvaste middenvelder nodig heeft, maar...

Verschaeren miste zeven wedstrijden door zijn hamstringblessure en heeft niet voldoende wedstrijdritme. Dat werd ook duidelijk bij zijn invalbeurt op Union.

Er wordt hard met hem gewerkt, maar de kans is heel groot dat Riemer voor een andere optie kiest. Stroeykens wordt waarschijnlijk weer naar het centrum gehaald en Amuzu mag nu eens aan de wedstrijd starten. Théo Leoni en Verschaeren worden dan als jokers gebruikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties