Club Brugge na strafschoppenthriller tegen Lierse naar bekerfinale

Lierse en Club Brugge hebben er een echte thriller van gemaakt om uit te maken wie tegen Standard de bekerfinale mocht spelen. Na 120 minuten was het 1- 1, na strafschoppen was het Club Brugge dat aan het langste eind trok.

Aernout Van Lindt in Lier

Het festival van de jeugd, zo kan je Lierse – Club Brugge bij de vrouwen ook wel omschrijven. Aan beide zijden naast A-internationals ook een aantal speelsters die afgelopen donderdag nog een ticket boekten voor het EK U19. En er zijn zelfs speelsters uit de nationale U17 die op de grasmat van het Herman Vanderpoortenstadion aantraden. Beide teams hadden van dit bekertoernooi hun absolute doel gemaakt en dat was ook te zien op het veld.

Lierse op voorsprong in typische bitse cupmatch

De eerste kansen waren allen voor Lierse. Mermans kreeg er na vijf minuten al eentje, maar Vanhauwaert was bij de les. Balverlies vlak voor het kwartier van Club Brugge leidde via Van den Bergh de 1-0 in via alweer Mermans, een droge afstandsknal.

Even later kwam Berrens misschien goed weg met maar geel op de alleen doorgebroken Coryn, daarna kwam de thuisploeg opnieuw beter in de wedstrijd in een bitse eerste helft op het scherpst van de snee. Voor rust een tweede tegen de netten prikken lukte echter net, al was kapitein Mermans er nog twee keer dichtbij.

Brugge gelijk in attractieve tweede helft

Ook na de rust kregen we een doelpunt van een Red Flame, maar deze keer van Brugse makelij. Een vrije trap van De Rycke werd door Jaques keihard tegen de touwen gekopt. Even later kon ze net niet bij de bal bij een soortgelijke situatie. Ook enkele corners leverden gevaar op voor de bezoeksters, aan de overkant was het invalster Maguire die de lat op haar weg vond.

Een dikke tien minuten voor tijd leek Lierse dan toch de bekerfinale veilig te gaan stellen, toen het een strafschop kreeg nadat Daniëls in de zestien neerging na contact met Vandenbussche. Vanhaevermaet ging achter de bal staan en plaatste goed in de voor haar rechterbenedenhoek, maar daar dook ook doelvrouw Vanhauwaert in: nog steeds 1-1, tijd voor verlengingen.

Strafschoppen, dankzij gemiste strafschop

Ook in die verlengingen werd uiteindelijk niet gescoord, al kwam Lierse er enkele keren dichtbij en was het orgelpunt in minuut 121 nog bijna voor Tine de Caigny van de bezoeksters, maar we gingen naar de loterij van de strafschoppen om te beslissen wie Standard (4-1 winst tegen Anderlecht) zou vervoegen in de bekerfinale.

In die strafschoppenserie miste Vanhaevermaet opnieuw, al spatte haar strafschop via de lat minstens op de lijn en er misschien zelfs achter. Grote ontgoocheling bij de Liersespeelster alvast. Jaques, Van den Abbeele, De Caigny en Coryn misten niet voor Club Brugge, Mermans, Maguire, Stoffels en Daniëls ook niet voor Lierse: 4-4 zo na negen strafschoppen. Vandekerckhove aarzelde niet en schoot blauw-zwart het delirium in. Lierse blijft zwaar ontgoocheld achter.