Reactie Van Gorp maakt droomdebuut bij Red Flames, iedereen vol lof

Van Gorp maakt droomdebuut bij Red Flames, iedereen vol lof
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze zomer nog op het EK U19, in september al in de basis bij de A- vrouwen: het ging heel snel voor Elke Van Gorp. En dan ook nog scoren in je debuut: moet er nog zand zijn? "Ik had niet verwacht direct in de ploeg te staan. Als je dan ook nog kan scoren, dat is heel leuk."

Bart Hermans en Aernout Van Lindt in Leuven

“Ik had niet verwacht om direct in de ploeg te staan. In het begin was ik was zenuwachtig maar nadien liep het wel los”, aldus Van Gorp na de partij.

“Het is heel leuk om bij je debuut te scoren. Ik hoop nu bij de groep te kunnen blijven en me verder te kunnen tonen met het oog op de campagne voor het EK. Zo kan ik meer ervaring opdoen.”

We gingen even polsen bij een aantal van de meer ervaren mensen uit het team en ook zij waren vol lof voor de youngsters – want we mogen ook de die andere youngster Tine de Caigny (ook zij speelde deze zomer nog het EK U19) niet vergeten. Ook zij scoorde twee keer!

“We speelden een beetje anders deze keer”, aldus Lien Mermans, ploeggenote van Van Gorp bij Lierse. “En dat ligt Elke wel. Het draaide goed en het is plezant voor haar. Het toont ook dat de doorstroming goed is bij onze nationale ploeg.”

Ook Aline Zeler had lof voor de jongeren: “Ze hebben een goede mentaliteit. Het is leuk dat ze van de U19 kunnen komen en meteen spelen. Iedereen weet wat ze moeten doen, wij proberen ze zo goed mogelijk in de groep te betrekken en dat lukt prima.”

Gewoon de sterkste 11 opgesteld

Bondscoach Ives Serneels gaf dus enkele youngsters een kans. Maar dat deed hij niet louter om de jeugd een kans te geven. "Neen, ik heb gewoon de sterkste 11 opgesteld. Ze hebben hun selectie zelf verdiend."

"Het is heel goed dat de jeugd aan de deur komt kloppen. Er zijn veel meisjes die zelfs nu niet bij de 18 zijn geraakt die ook heel goed zijn, dus in de breedte zijn we beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties