Belgian Red Flames leggen WK-ganger Noorwegen tussen de boterham

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames hebben met een kleine stunt uitgepakt in een oefenduel tegen Noorwegen. Twee keer konden de bezoeksters een achterstand ongedaan maken, in de slotfase werd het dan toch nog een overwinning voor België.

Aernout Van Lindt in Sint-Truiden

Stayen was het decor voor een vriendschappelijke wedstrijd tussen de Belgian Red Flames en WK-ganger Noorwegen. Op kunstgras, zoals er ook op het WK zal gespeeld worden.

Onze Flames zijn er niet bij in Canada, maar van een niveauverschil was weinig te merken in het bewolkte Sint-Truiden. Al waren de Noorse vrouwen daar misschien ook wat te slordig voor in de beginfase.

Efficiënte Flames

Bij de Flames stond Aline Zeler terug voorin, terwijl ze het laatste jaar steevast al verdedigster was uitgespeeld. Zij moest voor rust gaan zorgen en dat lukte ook. Toen De Gernier een bal van Biesmans lekker op de slof nam konden we zelfs met een voorsprong gaan rusten.

Een zeldzaam foutje van keepster Odeurs zorgde in het openingskwartier van de tweede helft voor een gelijkmaker via Bosshard Haavi, maar een minuut later toonden de Flames zich opnieuw efficiënt via Yüceil.

Hegerberg en Wullaert tonen klasse

Wat moeten spitsen doen? Onzichtbaar zijn wanneer mogelijk en doelpunten maken wanneer nodig. Eerst was het Hegerberg die haar klasse kon tonen. Tot twee keer toe werd ze centraal diep gestuurd, evenveel keer maakte ze het mooi af - de tweede keer gelukkig uit buitenspelpositie.

Zo leken we lange tijd op weg naar een gelijkspelletje, maar ook Tessa Wullaert had nog zin in een doelpunt. Slecht uitverdedigen strafte ze met een lage schuiver in de hoek af: 3-2, een deugddoende overwinning voor de Flames in aanloop naar de EK-kwalificatiecampagne 2017.