Essevee kondigt aan: "We hebben de ambitie om naar de Super League te gaan"

Essevee kondigt aan: "We hebben de ambitie om naar de Super League te gaan"
Foto: © Leo Stolck

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vrouwen van Zulte Waregem deden afgelopen weekend een erg goede zaak in eerste nationale. Door de winst in en bij Kontich is de kloof met nummer 4 al zeven punten geworden. En dat is belangrijk met oog op een eventuele promotie. Essevee gaat in ieder geval opnieuw vol voor het vrouwenvoetbal.

Zulte Waregem speelde in de begintijden van de BeNe League mee op het hoogste niveau en had met onder anderen Jana Coryn, Tessa Wullaert en Silke Demeyere een resem huidige Red Flames in de rangen. De Super League werd dit seizoen niet ingestapt, omdat de club gestaag wilde groeien.

Volgend seizoen is dat misschien wél al een optie: "We hebben in ieder geval de intentie om een licentie aan te vragen voor de Super League", geeft coördinator vrouwenvoetbal Luc Declercq aan bij Voetbalkrant.com. "We doen het goed, zijn al 11 wedstrijden ongeslagen en staan in de kwartfinales van de Beker van België."

Volop in gesprek met speelsters met ervaring in Super League

"We willen niet enkel de ploeg uit eerste nationale opwaarderen met een aantal speelsters die ervaring hebben in de Super League, maar ook de ploeg uit 2e nationale sterker maken. Op termijn willen we in de Super League raken met onze A-ploeg en in 1e nationale met onze B-ploeg."

En daarvoor wordt alles op alles gezet: "We zijn inderdaad al in gesprek met een aantal speelsters om ons te vervoegen volgend seizoen. Daarvan zal ook afhangen of we ons klaar voelen om in de Super League aan te treden. We zijn er volop mee bezig en hopen dat het volgend jaar al is, maar het kan ook een jaar later worden."

Sportief is de kans op promotie alvast aanwezig: Standard B en Gent B staan dan nog wel boven Essevee, zij komen niet in aanmerking voor promotie omdat Gent A en Standard A in de Super League spelen. De kloof met nummer 4 Kontich is sinds dit weekend al zeven punten. 

Play-off tegen OH Leuven? 

"Het kan snel lopen in het voetbal", weet Declercq. "Maar het ziet er wel goed uit. We willen geen stappen overslaan, maar we maken er werk van. We gaan ook aan de slag met een nieuwe trainer volgend seizoen en zetten het maximale in op de vrouwen."

Als Essevee de beste club met een licentie blijkt uit eerste nationale, dan volgt een play-off tegen de laatste uit de Super League (momenteel OH Leuven).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties