Flames met opgeheven hoofd onderuit: "Dat waren de positieve punten"

Het was een tijdje geleden dat ze nog eens bij was, maar Lenie Onzia is opnieuw een Belgian Red Flame. Sinds kort speelt ze bij het Nederlandse Twente, tegen Canada maakte ze bij België een goede indruk.

"Het doet erg veel deugd dat ik er terug bij ben. Er is toch heel wat veranderd de laatste jaren in de positieve zin. Ik was erg blij dat ik mocht starten tegen Canada, toch zeker geen klein voetballand."

En de Flames deden het allesbehalve slecht: "We hebben het als ploeg goed gedaan. Een stevig blok, weinig kansen weggegeven en zelf ook wat kleine kansjes afgedwongen. Canada was misschien wel beter, maar lange tijd maakten ze niet echt aanspraak op een doelpunt."

De wind was een bepalende factor -

Dat doelpunt kwam er echter toch. Een tweede doelpunt in de slotfase, na de 1-2 nederlaag tegen IJsland. "Dat is natuurlijk doodzonde, want het resultaat is bepalend. Maar we moeten hier vooral van leren naar het vervolg van de EK-kwalificatiecampagne toe."

Wat wij niet zagen in het stadion, maar wel een factor was: de wind. "In de eerste helft lukte het ons om de bal in de rug van de laatste linie van Canada te leggen en hen zo onder druk te zetten, maar de tweede helft hadden we felle tegenwind. Dat had zeker zijn impact op de match tegen de Canadezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties