Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Estádio do Algarve
Flametime: Belgian Red Flames leggen Denemarken met totaalprestatie over de knie

Belgian Red Flames winnen met 2-1 van Denemarken

Oef! De eerste en verdiende zege voor de Belgian Red Flames op de Algarve Cup is binnen. Daardoor wacht woensdag een treffen met Rusland om plaats 5.

De Belgian Red Flames kregen in de eerste twee wedstrijden misschien niet wat ze verdienden, maar ze kregen nog een derde kans in de groepsfase tegen Denemarken. En ook in de derde wedstrijd slikten de Flames een doelpunt in de allerlaatste minuten. Een wereldgoal van Sandvej, maar gelukkig deze keer niet meer dan een voetnoot in de geschiedenis van de match.

Want alles daarvoor klopte voor de Belgian Red Flames. Meer zelfs: in de eerste helft werd - ondanks een moeilijk begin - uiterst zelden iets weggegeven. Enkel kapitein Rasmussen was een paar keer écht gevaarlijk, maar de looplijnen van de hoge flanken van Denemarken werden op rechts door een alweer uitstekend spelende Onzia aan banden gelegd. België lag onder, maar haalde door enkele tactische wijzigingen de rust.

Verdiende overwinning

En ook centraal stond het als een huis. De aanvoer naar Tessa Wullaert en Janice Cayman kwam er meer uit dan in de andere partijen, waardoor we ook meer Belgisch gevaar zagen. "Een frommelgoal mag ook, als we maar winnen", had Cayman ons vooraf weten toe te vertrouwen. En de (own)goal die we te zien kregen was er wel eentje in die categorie.

Maar de Flames gingen na de rust door op hun elan. De beste keuze maakten ze misschien al voor de match, door in de eerste helft tegen de wind in te spelen. En zo konden ze in de tweede helft beter in de match blijven én zelfs doorzetten. Vijf minuten voor tijd rendeerde dat ook met de 2-0, daarna speelde coach Serneels de tijd goed rond met vele wissels.

Door het resultaat in Canada - IJsland (1-0 voor de Noord-Amerikanen) speelt België woensdag om plek 5 tegen Rusland. Een mooie beloning voor ondertussen toch al zes dagen hard werken van de Flames.