Wereldprimeur: Belgian Red Flames eerste Belgische nationale ploeg in het 'wielershirt'

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Vilamoura, Portugal
| 13 reacties
Wereldprimeur: Belgian Red Flames eerste Belgische nationale ploeg in het 'wielershirt'
Foto: © Facebook.com/BelgianRedFlames

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U kent het wel, het azuurblauwe shirt waarmee de Belgian Red Devils naar het EK 2016 in Frankrijk gaan. Dat shirt zal vandaag voor het eerst worden gedragen in een officiële interland. Niet door de mannen, niet door de beloften, maar door ... de Belgian Red Flames.

De Flames spelen vandaag tegen Rusland en zullen dat in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden doen in het azuurblauwe wielershirt. Enkele Flames (Janice Cayman, Tessa Wullaert en Aline Zeler) pasten het tricot al eens na de training op dinsdagavond.

De truitjes zijn duidelijk aangepast aan de vrouwelijke vormen en zien er goed uit. Cayman, Wullaert en Zeler lieten ook alvast een paar hooghoudkunstjes zien in hun nieuwe tricots. Opgelet: het laden van het filmpje kan enkele seconden duren.

"Het past echt wel goed", knikte Wullaert. "Ik had eerst gedacht dat het niet zo mooi zou zijn, omdat blauw niet echt een kleur is dat past bij België. Maar het resultaat is echt mooi en het is leuk dat we in deze kleuren mogen spelen."

Een erg mooi resultaat -

Tessa Wullaert

Een echte wereldprimeur dus voor de Flames in hun wedstrijd tegen de Russen, want noch de A-ploeg noch de beloften van de mannen speelden al in het azuurblauwe 'wielershirt'. Hopelijk brengt het de Flames ook geluk tegen Rusland, want dan kan de Algarve Cup met een positieve noot worden afgesloten.

We geven ook nog enkele exclusieve foto's mee:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Algarve Cup

Nieuwste reacties