Topvoetbalsters spannen rechtzaak in tegen voetbalbond wegens loondiscriminatie

Topvoetbalsters spannen rechtzaak in tegen voetbalbond wegens loondiscriminatie

Equal play is equal pay. Met die boodschap hebben vijf topspeelsters uit de USA een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse voetbalbond. En of ze reden van praten hebben? Zeker en vast.

De resultaten van de Amerikaanse nationale vrouwenploeg spreken veel meer tot de verbeelding dan die van de mannen. Zo zijn de vrouwen op dit moment de regerende Olympisch kampioen én ook nog eens de huidige wereldkampioen.

En ook qua inkomsten hebben ze in de USA veel meer aan de vrouwen dan aan de mannen: qua sponsorgelden en andere beloningen troeven de vrouwen ook hier de mannen af.

Voorbije jaren onze waarde bewezen -

Carli Lloyd

Maar: de lonen zijn niet in verhouding. Zo verdienen de vrouwen nog steeds amper 40% van wat de mannen verdienen in de VS. En dus hebben vijf topvoetbalsters nu de strijd aangebonden tegen de Amerikaanse voetbalbond. Solo, Morgan, Lloyd, Rapinoe en Sauerbrunn hebben namens de hele ploeg klacht ingediend.

De commissie voor Gelijke Kansen zal een vette kluif hebben aan het dossier. "We hebben door de jaren heen onze waarde bewezen", klinkt het bij Carli Lloyd - kapitein van het vrouwenteam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties