KV Mechelen is kampioen na absolute nagelbijter!

KV Mechelen is kampioen in derde klasse A na een knappe overwinning tegen Zwevezele. Makkelijk was het niet, maar na de 2-1 overwinning kon het team wel aan de champagne.

De vrouwen van KV Mechelen hadden In de stand - met nog twee speeldagen voor de boeg - een puntje meer dan Zwevezele, de tegenstander op zaterdagnamiddag.

Een overwinning kon hen dan ook meteen de titel opleveren. En dus was Malinwa ten zeerste gemotiveerd. Het opende in de eerste helft met enkele kansen, maar aan de rust stond er nog een brilscore op het bord.

Orde op zaken

De tweede helft begon slecht, met meteen de 0-1 van de bezoekers. Geen paniek in de Mechelse tent: Stefanie Vos maakte snel gelijk en meteen na de aftrap van de 1-1 zette Oerlemans Malinwa op voorsprong.

Mechelen viel nog met tien en kreeg nog een elfmeter tegen, maar die werd door Zwevezele op de paal gemikt. En zo bleef het 2-1 en mocht Mechelen aan de champagne.